ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Brașov, rezultatele la simularea din acest an de la Evaluarea Națională sunt mai slabe decât cele de anul trecut

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 23.28
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Peste 70% dintre elevii din Brașov care au susținut simularea la Evaluarea Națională au obținut medii peste 5.

Pe probe de examen, 77% au luat peste 5 la Limba și literatura română și doar 62,11% au avut cel puțin 5 la Matematică.

10 curat au reușit să obțină la Limba română doar patru elevi, iar la matematică 36. Niciun elev nu a luat nota maximă la ambele probe.

"Statistic vorbind, rezultatele la simularea de anul acesta la Evaluarea Națională pot fi catalogate ca fiind mai slabe decât cele de anul trecut, curba mediilor de anul acesta având maxime între 5 și 7. Comparativ cu cele din anul trecut, unde aceste maxime se regăseau în plaja dintre șase și opt, iar procentul celor care a obținut medii peste cinci anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut. Există diferențe semnificative între rezultatele de la simulare față de cele de la examenul propriu-zis, atât statistic, cât și luate individual. Profesorii care predau disciplinele de examen la clasa a 8-a analizează împreună cu elevii la clasă aceste rezultate, propunând măsuri remediante, acolo unde este cazul, în vederea îmbunătățirii acestora la examenul din vară", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Brașov, Valentin Bucur.

.

Mihaela Chirac