ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concurs de machete pentru micii arhitecți

Publicat: marți, 28 Martie 2023 , ora 12.57
Sursa foto: Facebook / A Kids - Brașov
Sursa foto: Facebook / A Kids - Brașov

Copiii pasionați de arhitectură și nu numai, care vor să dea viață chiar și la nivel de imaginație semnelor de la intrarea în județul Brașov, se pot înscrie la concursul de machete lansat de un atelier al micilor arhitecți din oraș.

Pentru realizarea machetelor, copiii sunt îndrumați să folosească orice materiale doresc, dar să respecte atât amenajarea peisagistică a terenului, cât și construcția semnului de intarare de tip artă arhitecturală.

 “Vor folosi ce materiale doresc. Am dat câteva indicii:  sunt construcții din lemn, sunt construcții din metal, sunt construcții din piatră, sunt construcții din beton, sunt construcții de sticlă. Ce reprezintă Brașovul pentru toți?”, a explicat arhitecul urbanistic Pavel Cucurezean.

Cei interesați pot participa și la atelierul micilor arhitecți în fiecare săptămână.

Aici este locul unde copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani află toate tainele arhitecturii, urbanismului, structurilor de rezistență și instalațiilor inginerești și realizează cu propriile mâini machete adevărate.

În prezent, la cursuri participă 28 de copii.  

“Noi ne dorim implicarea participativă a copiilor, fiind susținuți de părinții lor. Apoi, copiii preia gustul activităților tehnice, exprimării vizuale și simțului spațial și creativ; să lase la o parte joaca pe telefon, statul la televizor și la calculator și studieze câte un pic din istoria Brașovului, simbolurile, ipotezele și semnificațiile și încerce guste, interacționeze și ei cu arhitectura și urbanismul”, a adăugat Pavel Cucurezean.

Concursul se va încheia pe data de 17 aprilie, iar câștigătorii vor merge într-o vizită de studiu în satul Viscri.

 


 

Ruxandra Stoica