ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul și-a ales reprezentantele pentru etapa națională a competiției de frumusețe Filon de România

Publicat: duminică, 26 Martie 2023 , ora 14.03
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Aseară, Brașovul și-a ales reprezentantele pentru etapa națională a competiției de frumusețe Filon de România.

14 brașovence au fost selectate în urma unui casting jurizat de 15 profesioniști brașoveni, unii din domeniul beauty, alții din zona design-ului vestimentar sau al presei ori fotografiei. Decizia nu a fost una ușoară.

”Ne bucurăm au spus <<prezent>> fetele care au venit în număr mare, chiar a trebuit facem mici excepții, calificăm șapte fete în loc de șase la fiecare dintre cele două grupe”, ne-a spus președintele juriului Filon de Brașov, Miss Univers România 2012, Delia Duca.


Participantele au fost împărțite pe două categorii de vârstă, 14 – 17 ani și 18 – 26 de ani. În timp ce unele participante au reușit să surprindă cu măsurile corpului ideale, altele au convins jurații cu chrismă, auteniticitate și prezență de spirit. 

”Nu așteptam iau loc întâi, sinceră fiu, având în vedere că nu încadrez încă în kilogramele pe care le visez eu”, ne-a spus Rebeca Voicu, câștigătoarea de la categoria de vârsta 18 - 26 ani.

”Eu consider înălțimea nu are neapărat de-a face cu cine ești tu și frumusețea ta interioară, cât și exterioară, dar industria a pus preț pe acest lucru”, ne-a mărturist Timeea Mara Spânu, una dintre participantele pentru care s-a făcut o excepție, trecând în etapa următoare chiar dacă nu a atins înălțimea minimă de la care au fost acceptate în concurs.

”Chiar de când eram mică am început gândesc cum pot ajung și eu în această industrie și uite astăzi am reușit”, ne-a declarat Sara Nicole Stanciu, o altă participantă la Filon de Brașov.

Ținând cont este vârsta limită, m-am gândit asta este o oportunitate și mai bună fiu aici. Ar trebui profit de această ocazie, mai ales pentru nu știu ce se va întâmpla la anul”, ne-a mărturist Adelina Pîrvan, cadru didactic și una dintre participantele care au deja vârsta maximă de intrare în astfel de competiții.

”Sincer, îi mulțumesc mamei mele deoarece s-a interesat de acest casting, eu fiind model. Sunt foarte încântată am reușit trec mai departe”, ne-a spus și Ioana Ciocălău, câștigătoarea categoriei de vârstă 14 - 17 de ani.

Nici poveștile unora dintre participante nu au trecut neobservate, la casting prezentându-se atât eleve de liceu, cât și actuale cadre didactice. Una dintre poveștile inedite este și cea a Vivianei Matei care din cei 19 ani de viață, 16 și i-a trăit în Italia unde a urmat cursuri de modeling, dar a revenit în țară pentru a urma facultatea la Brașov:

”Mi se pare un concurs foarte bine organizat, în care se pune în valoare nu numai frumusețea exterioară, ci și cea interioară. M-a determinat încerc aici și nu în Italia pentru mi se pare mult mai frumos reprezint țara mea decât o altă țară. Am plecat la 2 ani și jumătate și m-am întors anul trecut ca încep facultatea în Brașov”.

În juriul de la Brașov a fost prezentă și actuala Miss Super Talent of the World 2023, Alexandra Stroe care este și președinte al etapei județene din Brăila:

”Pot zic mi-a făcut o mare plăcere fiu în seara asta aici. Mi-au plăcut fetele de la Brașov, există foarte mult potențial în ele. Mai au de lucrat, dar pentru asta suntem noi aici, să vedem ambiția lor, cât de mult își doresc treacă mai departe și cine ajunge la concursul național va fi pregătit de mine în timpul concursului”, ne-a spus Alexandra Stroe.

În următoarea etapă, fiecare concurentă trebuie să realizeze un scurt montaj video în care să prezinte un obiectiv istoric sau o personalitate ale Brașovului.
Bianca Bucă