ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

START VOT! 12 proiecte pentru programul de bugetare participativă

Publicat: vineri, 24 Martie 2023 , ora 14.22
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Programul de bugetare participativă a intrat în etapa de vot. 12 proiecte au fost alese pentru a intra în această etapă, la 4 categorii diferite.

Votul poate fi exprimat până în 9 aprilie. Lista celor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi.

Primul proiect din fiecare domeniu (în funcție de numărul de voturi) va fi selectat automat, restul urmând să fie ierarhizate în funcție de numărul de voturi, în limita bugetului rămas disponibil. 

"Brașovenii pot alege din 12 proiecte, pe toate cele patru categorii. Avem proiecte la orașul mobil, avem proiecte orașul relaxat, orașul verde și orașul comunităților. Trebuie intre pe Primăria Brașovenilor / Bugetare participativă. Dacă au cont de anul trecut, intră direct în cont. Dacă nu, își pot crea foarte simplu un cont și își aleagă din fiecare categorie proiectul pe care vor ca Primăria să-l implementeze. Diferit față de anul trecut este că, în acest an, și brașovenii între 14 și 18 ani își pot exprima votul în cadrul acestui program", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Bugetul din acest an este de 2 milioane lei, câte 500.000 de lei pentru fiecare categorie.

Vă reamintim că programul de bugetare participativă nu înseamnă acordarea unor finanțări nerambursabile, ci este un program prin care municipalitatea implementează propunerile făcute și votate de cetățeni.

Adina Chirvasă