ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Seniorii vor primi tichetele sociale pe hârtie. Cardurile anunțate nu pot fi încă emise

Publicat: vineri, 24 Martie 2023 , ora 12.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Seniorii nevoiași din Brașov vor primi tot pe hârtie, în preajma sărbătorilor pascale, tichetele sociale de 200 de lei, în cadrul campaniei „Dar din suflet”.

Inițial s-a anunțat că seniorii vor primi carduri, care vor fi alimentate înainte de Paște și Crăciun, pentru ca vârstnicii să nu mai fie nevoiți să vină de fiecare dată la Direcția de Asistență Socială.

Cardurile, însă, nu pot fi încă emise, au precizat reprezentații instituției, care au menționat că așteaptă o schimbare de legislație la nivel național. Asta pentru că, practic, cardurile nu pot fi emise pentru a acoperi un program derulat din fonduri locale, legislația de acum permițând doar derularea conform procedurilor naționale.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Brașov, Monica Chelban:


Între timp, seniorii trebuie să depună solicitarea pentru a primi beneficiul, iar cei mai mulți s-au prezentat direct la sediul din strada Panselelor.

Există însă și varianta online de depunere a solicitării, însă seniorii spun că nu se descurcă.

Ei sau persoanele pe care le vor împuternici vor mai trebui să vină o dată la sediul DAS, pentru a-și ridica tichetele:


Până în prezent au fost depuse „peste 3000 de solicitări, dintre care aproximativ 500 au fost trimise pe online.

Reamintim că de acest program beneficiază seniorii care au 63 ani, în cazul femeilor, respectiv 65 de ani bărbații, a căror pensie lunară este de până la 1.700 lei inclusiv.


Adina Chirvasă