ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mesteceni plantați la Săcele, în amintirea oamenilor dragi care au trecut în neființă

Publicat: miercuri, 22 Martie 2023 , ora 13.25
Sursa foto: plantatiinamintire.ro
Sursa foto: plantatiinamintire.ro

Din această toamnă, în localitatea Săcele din județul Brașov va lua naștere un parc cu mesteceni „plantați în amintire”.

Este vorba despre o campanie prin care oricine dorește poate lua un copac, sub formă de donație, pe care îl va sădi apoi în amintirea cuiva drag care a trecut în neființă.

32 de mesteceni vor fi plantați în noul parc, iar până acum 30 dintre ei au fost deja rezervați.

Campania se desfășoară la nivel național, iar în acțiunea de primăvară, primii mesteceni sunt plantați în Capitală, Constanța și Oradea.

Vor fi parcuri, parcuri cu copăcei în amintirea celor dragi, dar parcuri care vor semăna și cu parcurile obișnuite, în sensul că vor avea alei, băncuțe, locuri de odihnă. Oamenii care au pierdut pe cineva drag pot intra la noi pe site, pe plantatiinamintire.ro, unde își vor putea alege, rezerva, practic, un copac, pe care să-l planteze în memoria celui pierdut, un copac care poate fi rezervat în schimbul unei donații, donația însemnând așa cum simte omul respectiv că poate poate contribui”, a spus vicepreședintele Asociației ”Zi de Bine”, Luciana Zaharia.

Mestecenii sunt luați dintr-o pepineră specială, iar la momentul plantării pot ajunge chiar și la trei metri înălțime.

Sursa foto: plantatiinamintire.ro 

Ruxandra Stoica