ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O echipă a UnitBv, câștigătoarea unei competiții inițiată de o companie energetică

Publicat: luni, 20 Martie 2023 , ora 9.45
Sursa foto: Facebook / Energy Challenge
Sursa foto: Facebook / Energy Challenge

O echipă a Universității Transilvania din Brașov este marea câștigătoare a unei competiții inițiată de o companie energetică.

În total, în competiția care a avut loc la Târgu-Mureș au intrat cinci echipe din țară.

După patru zile în care au participat la training-uri în cadrul Energy Challenge Academy, cele cinci echipe și-au prezentat proiectele la care au lucrat pe parcursul ultimelor luni.

Echipa Universității Transilvania din Brașov a fost desemnată marea câștigătoare și a primit și marele premiu în valoare de 3.000 euro pentru proiectul ArtByte.

Acesta vine în susținerea sectorului industrial și are în vedere integrarea tehnologiilor de realitate augumentată în fabrici.

Pe locul al 2-lea s-a clasat echipa de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, care a prezentat o aplicație utilă pentru toate persoanele care doresc să apeleze la servicii medicale, ea oferind informațiile referitoare la pregătirea medicului, locație, servicii, preț și feedback primit de la alți pacienți.

Cel de-al 3-lea loc a fost ocupat de echipa Universității Ștefan cel Mare din Suceava, care a prezentat un dispozitiv ce poate întrerupe alimentarea consumatorilor neesențiali, cu ajutorul unui releu integrat direct printr-o aplicație disponibilă pe telefonul mobil.

În competiție au mai intrat echipe de la Universitatea Tehnică Gheorghi Asachi din Iași și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 

Sursa foto: Facebook / Energy Challenge 

Adina Chirvasă