ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Teste pentru verificarea turnului virtual de pe Aeroportul Brașov

Publicat: vineri, 17 Martie 2023 , ora 17.19
Sursa foto/video: Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto/video: Facebook / Adrian Veștea

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a făcut în această dimineață o vizită la Centrul de dirijare a zborurilor Arad, de unde vor fi asigurate serviciile de navigație aeriană pe Aeroportul de la Brașov, prin intermediul turnului remote.

Șeful administrației județene a vrut să vadă cum funcționează turnul virtual instalat la Brașov, coodonat de controlorii de trafic aerian din Arad:

“O să vedem chiar câteva avioane, care vor decola de pe aeroclubul de la Brașov, în vecinătatea aeroportului nostrum. Sunt imagini inedite. Sunt imagini care sunt extrem de interesante, fiindcă prezintă o tehnologie de ultimă generație, o tehnologie care este pentru prima dată implementat în Europa de Est, o tehnologie care asigură siguranța mai mult decât un turn classic”, a precizat Adrian Veștea.

Cum decurg testările cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație în materie de control al zborurilor aeriene ne-a spus directorul Centrului regional Arad, Florin Manta:

“În acest moment s-au făcut niște probe radio cu aeronava care se află în zbor. Pilotul a comunicat că va face un low-pass, așa se cheamă, deci va trece pe deasupra pistei betonate, nu va ateriza pe ea. Nu sunt probleme și totul funcționează în parametri. Colegii mei, practice, sunt pe pozițiile viitoare de lucru - controlor executiv, cum spunem noi”.

Reamintim că Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va deveni funcțional pentru publicul larg după data de 15 iunie, potrivit autorităților.

Camelia Vlad