ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

LUNA FEMEII. Tita din "Moromeții" în studioul Radio România Brașov FM

Publicat: sâmbătă, 11 Martie 2023 , ora 11.05
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Viața ca o poveste așa este parcursul doamnei Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, marea actriță Viorica Geantă Chelbea. Tita din filmul "Moromeții" a fost invitată, pe 8 martie, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei pentru a vorbi despre vasta sa experință în lumea tearului.

Deși a crescut în București, a ales să facă facultatea la Târgu Mureș. A fost angajată a Teatrului Municipal din Baia Mare și a Teatrului Odeon din București. Din 1988 este actriță a Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov.

"Cred că lucrul la un spectacol este mult mai intim decât atunci când faci dragoste. Nu îmi este frică să o iau de la capăt, orice vârstă aș avea. Tot ce am realizat a fost printr‑o muncă chinuitoare cu mine însămi, ca un sclav la Maiestatea Sa Actoria. De aceea aș avea curaj să dau concurs chiar și la șaptezeci de ani", spunea în 2010, într-un interviu pentru Teatru Azi, actrița Viorica Geantă Chelbea.

"Da, de multe ori (n.r. a luat-o de la capăt), dar <<luatul de la capăt>> a însemnat cu propria mea persoană. A trebuit să îmi înfâng, de multe ori, rezistențele pe care le aveam pentru că nu cred că există pe lumea asta artist, actor, om să nu aibă orgolii. Și, de cele mai multe ori, viața are propriile ei reguli", ne-a mărturisit actrița, la Pulsul Zilei.

Întregul interviu îl puteți urmări audio și video aici:

Bianca Bucă