ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Petiție online pentru Cetatea Brașovului

Publicat: luni, 27 Februarie 2023 , ora 19.03
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Ministrul Lucian Bode vrea să transfere Cetățuia Brașovului la Ministerul Afacerilor Interne. Cel puțin asta susține Primarul Brașovului, Allen Coliban.

Potrivit acestuia, Primăria Brașov a făcut toate demersurile, a plătit avocați și a strâns probele necesare pentru ca stabilimentul să revină în proprietatea administrației locale. În acest timp, a adăugat edilul, Statul Român nu s-ar fi implicat și nu s-a prezentat la procese pentru a-și apăra interesul.

Acum, însă, odată câștigată Cetățuia în instanță, ministrul Lucian Bode i-a găsit o altă destinație.

Este un gest injust, un gest eminamente politic, pentru că, din punct de vedere administrativ nu poate fi justificat de ce Ministerul Afacerilor Interne are nevoie de un obiectiv atât de important din punct de vedere turistic și istoric, precum Cetatea Brașovului. Cu atât mai mult cu cât, anterior, Guvernul României a emis o hârtie prin care spunea că în momentul în care (...) va fi o hotărâre definitivă, cetatea va reveni Brașovului în proprietate, se va face acest transfer”, a precizat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Primarul Allen Coliban a inițiat o petiție online și face apel și la parlamentarii de Brașov, pentru a dovedi unitate în acest caz.

Brașovul are bani în buget pentru stoparea degradării zidurilor și există și fonduri nerambursabile pe care nu le poate deoarece, deocamdată, Cetatea nu este în proprietatea administrației locale.

Sorin Țîrcă