ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul se află sub avertizare cod portocaliu de viscol, până miercuri

Publicat: luni, 20 Februarie 2023 , ora 10.50
Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până miercuri, 22 februarie, avertizarea cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternic valabilă pentru altitudini mai mari de 1700 metri.

Potrivit meteorologilor, până pe 22 februarie, la ora 2:00, la altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va suflatare, cu rafale de peste 110...130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ.

Astăzi vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20...25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

Sunt marcate cu cod portocaliu zone din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Hunedoara, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj și Sălaj.

Totodată ANM a emis duminică și un cod galben de vânt, local în Transilvania și în vestul și sud-vestul Olteniei, valabil până în această seară la ora 20:00.

Temporar, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h, iar mai ales în zona județelor Brașov și Covasna de 75...85 km/h.

Marți, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, precizează meteorologii.

Radio România Brașov FM