ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dosar redeschis în cazul morții primarului din Jibert

Publicat: marți, 14 Februarie 2023 , ora 11.20
Sursa foto: arhivă / Facebook
Sursa foto: arhivă / Facebook

Schimbare radicală în cazul morții primarului din Jibert, Iancu Boeriu, care a încetat din viață în luna martie a anului trecut.

Inițial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au decis clasarea dosarului în care era un singur suspect. Acum, însă, magistrații Tribunalui Brașov au cerut procurorilor redeschiderea dosarului, situație nu foarte des întâlnită.

Solicitarea magistraților a apărut și datorită insistenței familiei, care a susținut mereu că mai există cel puțin încă o persoană implicată în moartea fostului primar, nu doar un singur suspect.

Familia susține că în dosarul deschis initial și clasat după doar 7 zile nu s-ar fi ținut cont de probele noi aduse la dosar și martorii existenți și că nici măcar persoanele care au depus plângerea nu ar fi fost audiate.

În consecință, considerându-se nedreptățită, familia fostului primar a depus plângere împotriva soluției de clasare a dosarului, iar după 11 luni Tribunalul a admis plângerea și a decis, pe 9 februarie, desființarea soluției de clasare și continuarea cercetărilor penale în cazul morții primarului Iancu Boeriu.

Familia consideră că în urma cercetărilor efectuate în primul dosar s-au omis mai multe amănunte care pot schimba cursul anchetei și consideră că detalii importante au fost omise de procurori.

Vă reamintim că în dosarul penal deschis de Parchetul Tribunalului Brașov anul trecut a fost trimis în judecată inculpatul Buta Gheorghe, acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Iancu Boeriu, primarul comunei Jibert, aflat la cel de-al doilea mandat, a murit în luna martie a anului trecut. Acesta avea 65 de ani.

Sursa foto: arhivă / Facebook

Radio România Brașov FM