ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Facilitățile pentru seniorii care folosesc autobuzele RAT mai așteaptă

Publicat: joi, 2 Februarie 2023 , ora 16.29

Facilitățile pentru seniorii care folosesc autobuzele RAT mai așteaptă.

Proiectul a fost retras, astăzi, de pe ordinea de zi a ședinței de plen extraordinară, după ce au fost aduse mai multe amendamente de către aleșii locali privind gratuități, reduceri sau scăderi ale pragului de vârstă pentru pensionari.

Potrivit primarului Allen Coliban, însă, pentru aceste amendamente nu a fost precizat impactul bugetar al subvențiilor pe care trebuie să le acopere municipalitatea.

Mai mult, reducerile pentru abonamente trebuie aprobate în Adunarea Generală a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov.

Punctul va fi discutat într-o ședință ulterioară.

Vă reamintim că între altele, proiectul prevedea facilități pentru seniori care să fie luați în considerare de la 60 de ani, și nu de la limita legală de pensionare.

De asemenea, să le fie acordate 15 bilete gratuite seniorilor cu pensii de minim 1700 de lei, de la 1200 lei, cât este acum, abonamente reduse cu 50% pentru seniori, care nu beneficiază de această facilitate în prezent.

Adina Chirvasă