ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep lucrările la terminalul RAT de la Gară

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 12.52
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Primăria Brașov a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru cel mai mare terminal RAT din oraș.

Luni, Primăria a făcut predarea de amplasament, iar constructorul poate începe organizarea de șantier și lucrările.

Terminalul de transport urban Gara Brașov va fi construit în parcarea de lângă gara CFR și va fi unul modern și ecologic.

„Vorbim nu doar de cel cel mai mare, dar și cel mai modern și mai verde terminal pe care îl are Brașovul. Astfel, pe acoperișul autogării vom avea gazon, iar copertina peroanelor va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice. Totodată, vom amenaja o zonă verde și vom planta 70 de arbori și 20 de arbuși decorativi, pentru confortul călătorilor care așteaptă autobuzul”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Terminalul va avea 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă.

Valoarea lucrărilor este de aproape 16 milioane de lei, fără TVA, majoritatea fiind fonduri europene nerambursabile.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor se vor introduce, etapizat, o serie de restricții: accesul în parcarea publică va fi închis (într-o primă fază, parțial, iar după avansarea lucrărilor, în totalitate); stația de taxi a fost mutată în fața complexului comercial Unirea Shopping Center; stația pentru liniile de transport metropolitan 310, 320 și 540 va fi relocată, iar stația pentru transport urban de pe bulevardul Gării va fi și ea mutată, în a doua jumătate a anului.



Sorin Țîrcă