ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

8 străini din Moldova și Nepal munceau fără forme legale la Brașov

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 8.53
Sursa foto: arhivă / ITM Brașov
Sursa foto: arhivă / ITM Brașov

În ultimele două săptămâni, polițiștii Serviciului pentru Imigrări, în cooperare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi “Burebista” Brașov și Inspectoratul Teritorial de Muncă au depistat, în situații ilegale, opt cetățeni străini.

Șase cetățeni din Nepal și doi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, lucrau la societăți comerciale din județ, fără a deține aviz de muncă.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că muncitorii nepalezi au intrat legal pe teritoriul României, fiind posesori de vize de lungă ședere, iar cetățenii moldoveni au intrat legal în baza pașapoartelor și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, polițistii au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care șase străini sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de cel mult 15 zile, iar doi au fost îndepărați sub escortă, în termen de 24 de ore.

Pe numele celor doi, la ieșirea din țară a fost instituită măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Radio România Brașov FM