ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Administrația județeană și-a conturat lista obiectivelor de investiții pe care le va finanța în acest an

Publicat: marți, 10 Ianuarie 2023 , ora 12.13
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Administrația județeană și-a conturat, la început de an, lista obiectivelor de investiții pe care le va finanța în acest an.

Astfel, la capitolul „proiecte pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere din județul Brașov”, întocmite împreună cu Direcția Drumuri Județene și Servicii Publice, se numără realizarea un pod pe drumul Săcele - Cărpiniș - Tărlungeni -Budila - Teliu - limită județ Covasna, precum și reabilitarea unui tronson din drumului județean dintre Vulcan și Holbav.

De asemenea, vor fi finanțate expertize tehnice și studii de fezabilitate pentru modernizarea tronsonului dintre zona Peștera și Zărnești, pentru reabilitarea porțiunii de drum Ucea de Jos - intersecție Ucea de Sus, pentru modernizarea tronsonului dintre Părău și Perșani și zonei dintre Cărpiniș, Prejmer și Lunca Câlnicului.

Totodată, se va face un studiu de fezabilitate pentru a lega Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav cu infrastructura rutieră județeană.

Potrivit președintelui consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, vor fi demarate procedurile de achiziție pentru obiective precum reabilitarea drumului dintre Viștea de Jos și Viștea de Sus, a unui pod peste râul Olt în zona Podu Olt și a drumului județean care trece prin Cincu, Rodbav și Șoarș.

Șeful administrației județene a adăugat că vor fi asigurate și sumele de cofinanțare convenite în baza protocolului de colaborare încheiat cu Compania Națională de Investiții și Județul Prahova pentru lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județena dintre Valea Doftanei și Brădet, pe segmentul rutier aflat pe teritoriul administrativ al județului Brașov, în lungime totală de aproape 12,5 km.

Camelia Vlad