Urmează:
11.03
Pulsul zilei
Apoi:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un copil de trei ani din Brașov, posibil al treilea deces cauzat de gripă în țară

Publicat: sâmbătă, 7 Ianuarie 2023 , ora 13.11
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Un copil de trei ani din Brașov ar putea fi al treilea deces cauzat de gripă în țară, în acest sezon.

Copilul a decedat la mijlocul acestei săptămâni, dar cauza exactă urmează a fi stabilită de medicina legală, după cum a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Claudia Bularca:

“În primul rând, aș dori să transmit condoleanțe familiei și vreau să vă spun că în acest moment există o anchetă în desfășurare și când vom avea rezultatele de la medicina legală, atunci vă vom da mai multe informații. Medicina legală va fi cea care va stabili cauza decesului. Încă nu este confirmată această informație, dar medicină legală va stabili cauza decesului. Până atunci, noi nu putem să ne pronunțăm”.

Medicii subliniază din nou că modalitatea cea mai eficientă de protecție împotriva efectelor gripei rămâne vaccinarea. Cu atât mai mult cu cât cabinetele medicilor de familie sunt pline, după cum a spus, la Pulsul Zilei, președinta Patronatului Medicilor de Familie Brașov, dr. Ana Șestacova:

“Este un număr extrem de mare. Ne confruntăm cu foarte, foarte multe infecții respiratorii și în centrele de permanență, dar și în cabinetele medicilor de familie. Într-adevăr, este o creștere de mult neîntâlnită în cabinetele noastre”.

În cazul în care prezentați semne de boală, prezentați-vă la medicul de familie, pentru ca acesta să inițieze tratamentul corespunzător.

În niciun caz nu luați medicamente fără sfatul medicului.

De asemenea, consumați legume și fructe proaspete, hidratați-vă corespunzător și izolați-vă la domiciliu, pentru a nu îmbolnăvi alte persoane.

Dacă starea se agravează, mergeți la spital.

Primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon au fost o femeie de 25 de ani și o alta de 50 de ani, ambele din București și ambele nevaccinate antigripal.

Sursa foto: pixabay.com 

Adina Chirvasă