ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Care este evoluția cazurilor de gripă la Brașov?!

Publicat: miercuri, 4 Ianuarie 2023 , ora 16.11

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că este foarte probabil ca această săptămână să fie a treia de creștere consecutivă a cazurilor de gripă și prin urmare să se declare "stare de epidemie de gripă".

La Brașov, în schimb, numărul cazurilor de gripă este în scădere, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică, dr. Claudia Bularca: "La Brașov, putem spune că stăm relativ mai bine de la o săptămâna la alta. Cu două săptămâni în urmă au fost raportate 679 de cazuri de gripă, iar săptămâna trecută au fost raportate 441 de cazuri, dintre care pentru 21 de cazuri a fost nevoie de internare".

În opinia medicului, campania de vaccinare antigripală a fost un succes la Brașov. Cu toate acestea, dr. Claudia Bularca recomandă măsurile de prevenire a infecțiilor căilor respiratorii, printre care purtarea măștii de protecție în spațiile publice.

"La Brașov, toate dozele de vaccin antigripal solicitate de la Ministerul Sănătății au fost epuizate. Nici un medic de familie nu a rămas cu vaccin pe stoc. Totuși, recomandăm ca, în această perioadă, lumea să se îmbrace adecvat, având în vedere condiții meteorologice schimbătoare. De asemenea, să poarte mască de protecție, atât în mijloacele de transport în comun, cât și în spații publice, pentru că ne protejează atât de bolile de sezon, cât și împotriva Covid-19", a adăugat dr. Bularca.

Mulți brașoveni se protejează și față de noua tulpină Covid-19, a adăugat reprezentantul DSP Brașov. La Brașov sunt trei centre în care se face vaccinare anti-Covid: la Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, la Spitalul Municipal Făgăraș și la Centrul Medical de Vest, la care se adaugă cabinetele medicilor de familie vaccinatori.

Camelia Vlad