ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pădure parc pentru recreere și educatie, în locul ariei naturale protejate Brassovia

Publicat: joi, 15 Decembrie 2022 , ora 21.57

Pădure parc pentru recreere și educație în natură pe aproape 1770 de hectare în jurul Brașovului. Este propunerea pe care o va susține grupul consilierilor locali liberali pentru următoarea ședință de plen, în contraponderea propunerii de arie naturală protejată Brassovia.

Pădurea parc ne oferă acele beneficii din punct de vedere al protecției, însă ne permite să redăm aceste păduri brașovenilor, ne permite să amenajăm alei late de 2 metri, ne permite să punem niște toalete ecologice, să punem niște bănci pentru cei care vor să se odihnească, permite o construcție de lemn ușoară, de 15 metri pătrați, în care se pot face niște adăposturi în caz de vreme rea; putem să ne dăm cu bicicletele, putem să mergem cu copiii, putem să mergem să vedem ce înseamnă biodiversitate, ce înseamnă animale, ce înseamnă pădurea. Deci beneficiile pot fi multiple, atât pentru agrement, cât și în scop educațional. Intrând într-o arie protejată nu vom face altceva decât să blocăm totul, să blocăm orice fel de acces”, a spus liderul grupului PNL din Consiliul Local Brașov, Sebastian Rusu.

Dacă ar trece propunerea, suprafața totală de păduri parc din jurul Brașovului ar crește la aproape 2300 de hectare.

Adina Chirvasă