ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce au propus unii brașoveni pentru regulamentul de bugetare participativă pentru anul 2023, încă în dezbatere

Publicat: miercuri, 14 Decembrie 2022 , ora 18.14
Sursa foto: brasovcity.ro
Sursa foto: brasovcity.ro

Mai multe domenii pe care să se acorde finanțare și separare a categoriilor pentru care să fie alocați bani, dar și o evaluare diferită.

Sunt doar câteva din propunerile venite din partea societății civile pentru modificarea Regulamentului pentru Programul de bugetare participativă, ediția 2023.

Proiectul a fost, astăzi, dezbătut public cu reprezentanții societății civile.

“Prin acest proces ne dorim ca brașovenii să vină cu idei pe care Primăria să le implementeze, idei care să aibă suportul cât mai multor cetățeni ai Brașovului prin votarea acestora. Modificarea cea mai importantă este că de acum vor putea aplica cu proiecte tinerii cu vârsta de peste 14 ani, pentru că ne dorim în acest fel ca tinerii să devină din ce în ce mai implicați în felul în care arată orașul nostru, în interacțiunea lor cu orașul și să vină cu idei pe care Primăria să le implementeze”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Propuneri sau sugestii pentru proiectul de regulament mai pot fi trimise până în 26 decembrie.

Bugetarea participativă nu înseamnă alocarea fondurilor necesare implementării către cei care fac propunerile. Proiectele sunt implementate de Primăria Brașov.

Adina Chirvasă