ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un pom de Crăciun confecționat de o librărie din Brașov a fost vândut cu 35.000 de euro la Festivalul Brazilor de Crăciun

Publicat: marți, 13 Decembrie 2022 , ora 19.01
Sursa foto: Facebook / Libris
Sursa foto: Facebook / Libris

O singură firmă brașoveană a participat la ediția din acest an a Festivalului Brazilor de Crăciun, acțiune caritabilă ce se desfășoară la București.

Ediția din acest an și-a propus garantarea accesului la educație pentru copiii aflați în risc fie din cauza sărăciei, fie din cauza războiului din Ucraina.

La licitație s-au prezentat cu brazi 20 de firme, iar organizația Salvați Copiii a reușit să strângă 820.000 de euro, dintre care 35.000 de euro au fost oferiți pentru bradul confecționat de o librărie din Brașov.

Colega mea Iulia Totoianu a făcut un brad «Melior Mundus» în sprijinul copiilor și a programelor Salvați Copiii de ajutorare a micuților aflați în dificultate și încercați greu de viață (...)Am reușit să facem un brad cu ajutorul elevilor de la Școala Gimnazială din Sânpetru și cu ajutorul unor elevi de la Școala Nr. 8 din Brașov”, a spus reprezentanta librăriei, Loredana Tudor.

Bradul brașovenilor a avut un mesaj apreciat de cei prezenți la gala.

Brăduțul creat de Iulia vorbește despre îndeplinirea unor dorințe ale copiilor, astfel încât lumea să fie mai bună. Și poveștile au fost absolut emoționante și fascinante, pline de iubire și de puritate, așa încât a fost un brad spectaculos și un brad râvnit în Festivalul Brazilor de Crăciun”, a adăugat Loredana Tudor.

Mulți din brazii pentru care s-au licitat sume importante au fost confecționați de designeri și artiști celebri din România.



Sorin Țîrcă