ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

15 stații de încărcare a autoturismelor electrice și hibrid vor fi amplasate în curând în oraș

Publicat: miercuri, 7 Decembrie 2022 , ora 15.56
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Municipalitatea va începe în curând amplasarea primelor 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice și hibrid, după ce a semnat deja contractul în acest sens.

Termenul de obținere a documentațiilor necesare și amplasare a stațiilor este de maxim 9 luni.

“Ele vor fi montate în cele două parcări multietajate ale Primăriei, cea de lângă Spitalul Militar și cea din Poiana Brașov, la Gară și la intrările în oraș dinspre Sibiu, București și Sânpetru, în zona terminalelor operatorului de transport RATBv. Ce este de menționat este faptul că fiecare stație va avea două puncte de încărcare. Unul care va funcționa în sistem de curent continuu, la o putere de 50 - 100 de kilowați, care va putea încărca mașinile de tip Tesla și unul la curent alternativ, la 22 de kilowați, care va putea încărca mașini ca de exemplu Dacia Spring sau Renault Zoe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, iar valoarea totală a contractului este de aproape 1,9 milioane lei, cu TVA.

Municipalitatea are în plan să amplaseze, în total, peste 240 de stații de încărcare mașini electrice.

În prezent, în municipiu sunt 14 stații de încărcare, de diferite tipuri, iar înregistrate sunt 480 de autoturisme electrice și aproape 3300 de autoturisme hibrid.

Adina Chirvasă