ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Competițiile sportive dedicate Revoltei Anticomuniste din 1987 au ajuns la final

Publicat: duminică, 13 Noiembrie 2022 , ora 15.20

Competițiile sportive derulate azi, la Brașov, în memoria Revoltei Anticomuniste din toamna anului 1987, au ajuns la final.

Potrivit primelor date oferite de organizatori, aproape 800 de participanți au concurat la cele trei probe ale competiției. La Competiția Internațională dedicată atleților profesioniști, Brașov 5K masculin, câștigătorul a fost Michael Kibet, în vârstă de 23 de ani, din Kenya.

El a reușit să termine cursa în doar 13 minute și 26 de secunde.

"Competiția a fost OK, vremea a fost prea friguroasă, dar până la urmă am reușit să câștig. Este pentru prima dată când mă aflu în România, iubesc această țară, dar pentru mine este foarte frig. Când am ajuns în țară, am observat cum este vremea, dar i-am spus corpului meu că trebuie să alerg, în ciuda frigului", a subliniat Michael Kibet.

La Campionatul Național 5k, dedicat atleților de performanță din România, câștigătoarea probei feminine under 23 a fost Andreea Stavilă, o sportivă de la CSM Suceava.

Ea a parcurs traseul în doar 16 minute și 49 de secunde, deși a fost prima cursă de cinci kilometri la care a participat până acum.

" A fost o cursă interesantă. Cred primii kilometri au fost mai dificili,însă când a început dealul, m-am înviorat și am zis trebuie să mă descurc binișor", a precizat Andreea Stavilă.

Din competiție nu au lipsit nici copiii, dar nici seniorii care au alergat la crosul clasic, dedicat amatorilor.

 

Vă reamintim că toate cele trei competiții sportive derulate astăzi, la Brașov,au fost organizate în amintirea Revoltei Anticomuniste din 15 Noiembrie 1987.

De altfel, traseul, cu o lungime de 5 kilometri, este același cu cel pe care l-au parcurs muncitorii brașoveni în în toamna lui '87.

Prima ediție a Crosului 15 Noiembrie a avut loc în anul 1990, iar întrecerea brașoveană a atras de-a lungul timpului personalități marcante ale atletismului românesc și internațional: Iolanda Balaș, Maricica Puică, Paula Ivan, sau Gabriela Szabo.

Ruxandra Stoica