ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Record de participare la Campionatul Național 5K organizat la Brașov

Publicat: luni, 7 Noiembrie 2022 , ora 10.37

160 de atleți legitimați la cluburi din România s-au înscris deja la prima ediție a Campionatului Național de Alergare pe Șosea 5K, competiție care va avea loc duminică la Brașov, cu prilejul „Crosului 15 Noiembrie”.

Evenimentul este organizat de Asociația Județeană de Atletism Brașov, în parteneriat cu Federația Română de Atletism.

Dintre toate campionatele naționale de alergare pe șosea și cros organizate în acest sezon competițional 2022, cea mai numeroasă participare va fi la aici, la Brașov, a apreciat președintele Asociației de Atletism Brașov, Silviu Prescornițoiu:

“Anul acesta, în săptămâna 7-15 noiembrie, vorbim de un moment istoric al Brașovului - 15 noiembrie 1987. Acest eveniment este compus din 3 competiții distincte, de adresabilitate diferită. Vorbim, în primul rând de Crosul 15 Noiembrie dedicat copiilor, adulților, seniorilor de toate vârstele, deci o competiție pentru atleți, alergători, amatori. Vorbim de Brașov 5K, un concurs internațional adresat atleților profesioniști din România, dar și din străinătate. Este un concurs valoros; tindem să ajungem sus, în primele din Europa cu el. Vor participa atleți din cel puțin 10 țări, confirmați la ora aceasta”.

Evenimentul sportiv este cofinanțat atât de la bugetul județului, cât și al municipiului Brașov.

Pe lângă întrecerea în sine, campionatul aduce alte două evenimente importante pentru fenomenul atletic din România, ambele în premieră la Brașov: cursul gratuit pentru arbitri de atletism, organizat împreună cu Federația și Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, precum și consfătuirea antrenorilor din probele de semifond și fond.

Startul va fi dat la ora 11.00, în interiorul Parcului Industrial Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit Revolta din 1987.

Camelia Vlad