ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

UNITBV, pe primul loc între universitățile românești în clasamentul internațional Best Global Universities

Publicat: vineri, 28 Octombrie 2022 , ora 14.45
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro

Universitatea Transilvania din Brașov este pe primul loc între universitățile românești în clasamentul US News Best Global Universities.

În 2021, universitatea brașoveană era a treia dintre instituțiile din România, însă anul acesta a urcat pe primul loc în acest top.

Și la nivel mondial, Universitatea Transilvania a urcat nu mai puțin de 50 de locuri, de pe locul 760, unde se situa anul trecut, pe locul 710, iar la nivel european vorbim despre o ascensiune de pe locul 312 pe locul 289.

În acest an au fost introduse în clasamentul US News Best Global Universities 2.000 de universități din întreaga lume, cu 250 mai multe decât la ediția de anul trecut. 

Din România au fost incluse în top 12 instituții de învățământ superior, iar alte trei au fost doar menționate.

După Universitatea Transilvania din Brașov, în clasament se situează Universitatea Babes Bolyai, pe locul 717 la nivel mondial și Universitatea de Vest din Timișoara, pe locul 889 la nivel mondial.

Pentru realizarea acestui clasament, au fost analizați 13 indicatori care măsoară performanța cercetării academice, dar și reputația la nivel global și regional.

Adina Chirvasă