ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul Concurs Național “Flori în Țara Bârsei”, între 29 - 30 octombrie, la Reduta

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 18.00
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta

33 de tineri din toată țara vor participa, în 29 și 30 octombrie, la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți “Flori în Țara Bârsei”.

Preselecțiile și gala vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, iar pe scenă vor fi tineri între 16 și 25 de ani, din 15 județe ale țării și din Republica Moldova.

“Este sarcina, în primul rând, a Serviciului Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta, de a păstra, de a conserva și de a promova mai departe valorile culturii tradiționale. Cântul tradițional românesc este o bogăție neprețuită, pe care noi ne străduim, an de an, să o păstrăm acolo unde îi este locul și să dăm șansa tinerilor interpreți care, din fericire, sunt din ce în ce mai mulți și din ce în ce mai bine pregătiți, să poată concura, să poată să ajungă soliști de marcă ai folclorului românesc, să poată să ducă mai departe această neprețuită comoară”, a precizat Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Intrarea publicului este liberă.

Organizatorii au pregătit și două recitaluri ale interpreților Mioara Velicu – sâmbătă, și Marius Ciprian Pop – duminică.

Ca și în alți ani, cel mai bun concurent va primi Trofeul festivalului, recompensat cu 2000 de lei, dar vor mai fi și premii și mențiuni, inclusiv pentru autenticitatea portului popular.

Bugetul total al evenimentului este de aproape 100.000 de lei, din care aproape 70.000 este cofinanțare de la Primăria municipiului Brașov.

Adina Chirvasă