ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pensionarii militari au protestat azi în fața Prefecturii din Brașov

Publicat: marți, 25 Octombrie 2022 , ora 12.28
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cadrele militare în rezervă și în retragere au protestat în această dimineață în fața Prefecturii Brașov.

Doleanțele sunt multiple, de la inechitate în calcularea pensiilor, la demiterea primului ministru.

Trebuie să ne manifestăm nemulțumirea, în primul rând pentru inechitățile existente în rezolvarea problemelor legate de OUG 57, 59 și 114, care au creat inechități în stabilirea cuantumului pensiilor pentru cadrele militare. Adică, la grade și funcții egale sunt colegi care au pensii diferite. Considerăm că nu poate să existe această diferența. A doua: considerăm că e momentul în care președintele și primul ministru – ca și fost cadru militar – să sprijine cu adevărat, cu devotament Armata României. Vă reamintesc că ne aflăm în proximitatea unui conflict deschis, iar România, chiar și ca membră NATO, poate fi atrasă în acest conflict”, a precizat vicepreședintele Asociației Militarilor în Rezervă și în Retragere Brașov, colonelul în rezervă Costel Ionescu.

Ce alte motive mai au pensionarii pentru a protesta, ne-a spus președintele filialei județene a Asociației Militarilor în Rezervă și în Retragere Brașov, general de brigadă în retragere Cornel Vaida:

„Slaba dotare a Armatei Române și indiferența conducătorilor noștri față de aceasta criza energetică care își arată tot mai des colții în țara noastră și alte motive care sunt specifice militarilor în rezervă și în retragere. Astăzi, președintele României a convocat și CSAT-ul (n.r. Consiliul Suprem de Apărare a Țării). Dorim ca toate aceste probleme să ajungă la nivelul CSAT-ului și să fie discutate și să fie luate măsuri”.

Prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, a coborât în rândul protestatarilor, le-a ascultat doleanțele și a invitat o delagație a militarilor să depună documentul protest la Cancelaria Prefectului.

Astfel de proteste s-au desfășurat în această dimineață în peste 20 de județe.

Sursa foto: Radio România Brașov FM


Nucu Jalea