ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fostul președinte al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, trimis din nou în judecată

Publicat: luni, 24 Octombrie 2022 , ora 17.20
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost trimis din nou în judecată de către procurorii DNA.

Aflat deja în închisoare, el este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

Alături de acesta, în stare de libertate sunt trimiși în judecată fostul senator Sebastian Grapă și fostul primar al comunei Mândra, Ioan Șerban Taflan.

Procurorii spun că, în perioada 25 martie 2013 – 28 august 2014, fostul primar ar fi încheiat în mod nelegal două contracte de lucrări cu o firmă controlată și administrate în fapt de Sebastian Grapă.

Firma ar fi trebuit să extindă căminul cultural din Mândra și să repare trotuarele din satul Ilieni. Cu toate că lucrările nu au fost finalizate, Aristotel Căncescu ar fi inițiat și aprobat alocarea din fondul de rezervă al C.J. Brașov a sumei totale de 450.000 lei, deși condițiile legale nu ar fi fost îndeplinite.

Banii respectivi, aprobați sub pretextul achitării unor lucrări efectuate și neachitate, ar fi urmat să ajungă la Grapă Sebastian, în baza unor contracte încheiate cu firma controlată de acesta.

În sprijinul demersurilor de mai sus, primarul comunei Mândra, Taflan Ioan Șerban, ar fi întocmit, semnat și transmis cereri de alocare a banilor care nu reflectau situația financiară reală a UAT Mândra.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de toți inculpații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa foto: pixabay.com

Sorin Țîrcă