ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Depunere jurământ Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă

Publicat: vineri, 21 Octombrie 2022 , ora 14.44
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

O nouă generație de studenți ai Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă a depus jurământul militar.

Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, studenții militari s-au strâns în Piața Sfatului pentru festivități.

“141 de noi colegi, 141 de tineri, de dorințe, de aspirații pentru viitor, pentru viitorul nostru și al țării”, a spus purtătorul de cuvânt al Academiei Forțelor Aeriene, locotenent colonel Alexandru Roman.

Emoționați, bobocii au jurat credință patriei.

Mai am în familie persoane, doar că m-am decis de una singură că vreau să urmez o carieră militară, încă din clasa a VIII-a. Am ales să fac Liceul Militar de la Craiova și, pe parcurs, dorința și sentimentul acesta de a urma o carieră militară s-a intensificat, pe an ce trecea și am ajuns să dau la această academie”, ne-a spus Daiana Perț.

Au fost emoții copleșitoare când a trebuit să ne strigăm numele în fața tuturor. Era o bucurie imensă și un sentiment de reușită”, a precizat Diana Taivan.

Sunt foarte bucuros că am ajuns aici și că am depus jurământul militar pe care-l așteptam de multă vreme”, a spus Samuel Lazăr.

În momentul absolvirii, tinerii ofițeri vor primi și un nume pentru generația lor.

Sorin Țîrcă