ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Armatei în școli, reluată dupa pandemie

Publicat: joi, 20 Octombrie 2022 , ora 16.36
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Întreruptă din cauza pandemiei, acțiunea Armata Română în școli a fost reluată acum, în preajma Zilei Armatei.

Elevii Colegiului Nicolae Titulescu au aflat lucruri interesante despre ziua de 25 Octombrie și au putut vedea tehnica militară expusă în curtea școlii.

Le vom spune copiilor (...) ce ne-a ghidat pe noi în a urma cariera militară. Vor participa elevi de la Liceul Militar, de la Academia Forțelor Aeriene și bineînțeles, militari care au desfășurat activități, misiuni în teatrele de operații. După această activitate, pe platoul liceului vor avea ocazia să vadă elemente de tehnică militară. (...) La standul Biroului de Informare Recrutare, cei care doresc să acceadă în profesia militară pot afla exact care sunt pașii de urmat pentru a deveni militari în Armata României”, a precizat comandantul Centrului Militar Județean Brașov „Regele Mihai I”, locotenent colonel Doru Stănicoaia.

Conducerea colegiului a fost încântată să le poată oferi elevilor o zi specială.

“Astăzi sărbătorim Ziua Armatei în școli. Armata Română și-a trimis reprezentanții către noi, către mediul preuniversitar. Copiii au fost foarte încântați, începând de la cei de clasă pregătitoare, care au stat la ferestre și continuând cu cei de gimnaziu, interesați de liceele militare, dar și cu cei de liceu, care acum termină o etapă din viața lor și începe o alta”, a spus directorul Colegiului Nicolae Titulescu, Nicoleta Știucă.

Elevii au fost atrași de tehnica militară, chiar dacă nu sunt deciși și asupra unei cariere în Armata României.

“Am probat stațiile radio. Ne-au explicat domnii cum funcționează, ce rază au. Ne-au arătat fiecare model, cât prinde fiecare în funcție de forma de relief”, ne-a spus un elev.

Am văzut stații de comunicare, echipament de alpinism și binoclurile cu care văd aceștia la distanțe foarte mari. Cred că m-ar pasiona alpinismul. Nu știu dacă aș fi tentat de o carieră militară. Poate dacă nu aș avea de unde alege ... cred că da, cred că ar fi interesant”, a precizat un tânăr.

Mi-au plăcut foarte mult vehicule de intervenție, stațiile de emisie-recepție și echipamentul de alpinism. M-ar tenta o carieră militară, dar la Academia Forțelor Aeriene. Îmi plac avioanele, parașutismul, chestii de genul”, a adăugat alt elev.

De Ziua Armatei, în 25 octombrie, brașovenii vor putea participa la mai multe evenimente organizate în Piața Unirii.

Sorin Țîrcă