ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De astăzi, pe RAT-ul metropolitan poți plăti călătoria cu cardul bancar direct în autobuz

Publicat: miercuri, 19 Octombrie 2022 , ora 16.09
Sursa foto: RATBV
Sursa foto: RATBV

Utilizatorii tuturor celor 19 linii de transport metropolitan operat de RATBV au, de astăzi, posibilitatea plății călătoriilor direct cu cardul bancar contactless în autobuze.

Asta pentru că în fiecare din cele 70 de autobuze din afara orașului există câte două validatoare albastre, care oferă această nouă opțiune.

Sistemul poate fi utilizat de orice deținător de card bancar VISA/Mastercard și permite efectuarea plăților cu cardul, telefonul, ceasul sau brățara inteligentă.

Tranzacțiile cu card bancar au grad de siguranță 100%, susține reprezentantul băncii care a implementat acest sistem, Ciprian Nicolae.

“Soluția este construită pe reglementări VISA/Mastercard; răspunde tuturor condițiilor de securitate la nivel internațional pe astfel de soluții. Ca și mod de operare, pentru călători, va trebui să-și aleagă din meniul echipamentul lui traseul pe care dorește să facă călătoria, își selectează acel tarif, apropie cardul bancar și va primi un bilet care îi confirmă că acea tranzacție a fost realizată. Este foarte important să urmărească ecranul echipamentului. Atâta timp cât ecranul rămâne verde, tranzacția este aprobată este acceptată. Dacă ecranul echipamentului este roșu, trebuie să aleagă un canal alternativ pentru a-și plăti călătoria”, a precizat Ciprian Nicolae.

Intenția celor de la RAT este ca, în perioada următoare, acest sistem să existe și pe flota din oraș, nu doar pe liniile metropolitane, însă, banca amintită așteaptă să sosească echipamentele.

Având în vedere problemele globale pe zona de electronică și cipuri, avem o întârziere la livrarea unor echipamente din zona Asiei. Imediat cum ele ajung, noi vom continua implementarea în municipiul Brașov. Noi sperăm până la sfârșitul anului să avem aceste echipamente și să demarăm deja implementarea. Implementarea o vom face rapid. Vorbim de aproximativ 200 de mijloace de transport pe care trebuie să le implementăm pentru zona de municipiu. Spunem noi că undeva în maxim o lună jumătate sau două de la momentul la care vin echipamentele, toate mijloacele de transport vor avea soluția implementată”, a adăugat Ciprian Nicolae.

Eventualele probleme apărute în funcționarea validatoarelor deja instalate pe liniile metropolitane pot fi sesizate RATBV pe adresa de e-mail sau în call-center-ul societății, la numărul de telefon 0368.800.600.

Sursa foto: RATBV

Adina Chirvasă