ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

50 de școli pot primi cărți noi pentru bibliotecile lor prin intermediul proiectului CarteTeca

Publicat: marți, 18 Octombrie 2022 , ora 18.10

50 de școli pot primi cărți noi pentru bibliotecile lor. Asta dacă se vor înscrie în proiectul CarteTeca, un concurs inițiat de o librărie din Brașov și susținut de Salvați Copiii.

La această a 4-a ediție, fondul total pus la dispoziție este de 250.000 de lei.

CarteTeca este un proiect care vizează dotarea bibliotecilor unităților de învățământ cu titluri actuale, care să atragă spre lectură copiii, indiferent de vârstă. Este destinat atât școlilor care au deja de o bibliotecă, unde se va întineri stocul de carte cu volume atractive și actuale, cât și celor care nu dispun de o bibliotecă funcțională, dar demonstrează că există interes pentru lectură.

Înscrierile în concurs se fac până în data de 31 octombrie, iar noutatea acestei ediții vine din faptul că 5 dintre premii vor fi acordate pe baza votului publicului.

Înscrierea poate fi făcută de către un cadru didactic, de personalul auxiliar (didactic și nedidactic) sau de un reprezentant al Asociației de Părinți.

În evaluarea aplicațiilor se va ține cont de numărul de elevi înscriși în unitatea de învățământ beneficiară, de fondul de carte prezent al bibliotecii, de frecvența și volumul cu care se împrumută cărți.

De asemenea, un punct important îl reprezintă planul de activități prin care este încurajată și stimulată lectura.

Votul publicului va putea fi exprimat online, pe pagina dedicată concursului, în perioada 1-8 noiembrie.

Lista completă a donațiilor și a beneficiarilor din 2022 va fi publicată pe 15 noiembrie 2022.

Adina Chirvasă