ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România vrea să organizeze Jocurile Olimpice pentru Tineret

Publicat: luni, 10 Octombrie 2022 , ora 15.08
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cu care a discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret în 2028.

Premierul a cerut un plan de acțiune pentru pregătirea și fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de țară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiții internaționale.

La discuții au participat din partea autorităților brașovene primarul municipiului Brașov, Allen Coliban și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Avem posibilitatea - față de ceea ce s-a întâmplat în 2013 - să avem o sală polivalentă, pentru care am lucrat extrem de mult. Trebuie, obligatoriu, să gândim o extindere a domeniului schiabil în Poiana Brașov, varianta către Râșnov. Va trebui să mai adaptăm un patinoar sau să gandim un parteneriat cu municipiul Sfântu Gheorghe, unde să avem o variantă alternativă pentru desfășurarea anumitor competiții pe gheață. De asemenea, va trebui să pregătim infrastructura pentru curling”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov Fm.

România a organizat Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediția de iarnă, în 2013, la Brașov și pe Valea Prahovei și apoi a candidat fără succes pentru organizarea ediției Jocurilor Olimpice de Tineret în 2020, desfășurată în Elveția, la Lausanne.
Adrian Susanu