ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Viitori IT-iști din medii defavorizate

Publicat: luni, 10 Octombrie 2022 , ora 14.53
Sursa foto: Facebook / Asociația Aici pentru tine / Mariana Lazar
Sursa foto: Facebook / Asociația Aici pentru tine / Mariana Lazar

Programare cu ozoboții BIT și EVO și circuitul apei în natură. Asta au învățat 23 de copii brașoveni din ciclul primar și 10 colegi de-ai lor din medii defavorizate, aflați în situație de risc.

Învățătoarea Mariana Lazăr, de la Școala Gimnazială Nr. 2 „Diaconul Coresi” din Brașov și Asociația „Aici pentru tine” și-au propus familiarizarea elevilor, cu ajutorul tehnologiei și programării, cu proprietățile și stările de agregare ale apei.

Evenimentul desfășurat la Casa Baiulescu își propune deschiderea orizontului  copiilor  spre domeniul IT.

Dacă doresc acest lucru, de acuma tot pornit și să facă primul pas prin programarea cu ajutorul ozoboților, prin codul de culori. Pe baza poveștilor, vom reconstitui traseul circuitul apei în natură”, a precizat învățătoarea Mariana Lazăr.

De această dată, pe lângă elevii învățătoarei Mariana Lazăr, la proiect au participat și copii monitorizați de Asociația Aici pentru tine.

Ni s-a părut o idee excelentă de a uni cele 2 lumi. Noi am mai făcut astfel de lucruri și în trecut și a funcționat. Inițiativa doamnei Lazăr mi s-a părut extrem de oportună, pentru că acești copii nu au posibilitatea să participe, să învețe despre circuitul apei în natură, să înțeleagă ce înseamnă domeniul IT”, a precizat președintele Asociației, Adina Camelia Gal.

Copiii veniți prin Asociația „Aici pentru tine” fac parte din familii defavorizate din Budila și Tărlungeni și vor participa și la alte acțiuni împreună cu colegii lor brașoveni.
Sorin Țîrcă