ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea noi piste de biciclete

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 13.03
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Peste 3 milioane de euro va aloca Primăria Brașov pentru mai bine de 16 kilometri de piste de biciclete în oraș.

Consilierii locali au aprobat în ședința de îndată de joi solicitarea de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“În urma elaborării masterplanului velo, am conectat pistele care erau deja proiectate și pe care le avem în lucru, cu piste care să lege, încât să creeze un întreg sistem de piste de biciclete în Brașov. Am auzit de multe ori spunându-se că în Brașov e prea frig, că nu o să folosească oamenii bicicleta suficient de mult. Cred că Amsterdam, Copenhaga sunt exemple cât se poate de relevante. Sunt exemple de orașe în care clima este la fel de rece ca la noi. La Copenhaga, mai ales, 55% dintre cetățeni se deplasează exclusiv cu bicicleta”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Primul tronson, Răcădău – Centrul Civic, va avea o lungime de 5,7 kilometri și va avea o porțiune prin pădure și o ramificație pe strada Carpaților.

Al doilea traseu va pleca de la Prefectură și va ajunge până la Pietrele lui Solomon, cu o lungime de 8 kilometri.

Traseul Făget – Ceasu’ Rău va avea o lungime de 1,2 km și parcurge strada 13 Decembrie.

Al patrulea traseu, Făget - Griviței - Mihai Viteazul are o lungime de 1,5 km și sunt luate în calcul două variante, una pe strada Vulcan, iar cealaltă pe strada Codrii Cosminului.

Sorin Țîrcă