ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Dincolo de gard” - expoziție de sociologie vizuală

Publicat: miercuri, 5 Octombrie 2022 , ora 17.48
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

3.500 de ani de viață povestiți în imagini și mărturii sunt expuși pe esplanada Parcului Titulescu.

„Omul și orașul său” și „Dincolo de gard” reunesc poveștile a 40 de oameni obișnuiți, așa cum le-au cules studenții Facultății de Sociologie și Comunicare a Universității Transilvania.

Proiectele de cercetare sociologică și expoziția au fost coordonate de profesorii Ștefan Ungurean și Cristian Bălăcescu.

Ce văd trecătorii care se opresc pentru o clipă ne-a explicat profesorul Cristian Bălăcescu:

“Ei văd un 2 în 1. Un concept care e foarte agreat de piață, de marketing. Adică văd 2 expoziții, de fapt. Ei văd o expoziție dincolo de gard, (...) dar din celălalt capăt este omul și orașul său; adică studenții Facultății de Sociologie și Comunicare investighează 2 medii sociale: mediul urban și mediul rural, care se întâlnesc”.

O studentă la Comunicare și relații publice a ales pentru expoziție un personaj din Săcele, pentru care a și primit premiul I la fotografii la proiectul „Omul și orașul său”.

“Am descoperit cât de mare este universul unui om și cât de mult poate ascunde el. E așa, special, să te transpui în povestea lui, să încerci să-i înțelegi sufletul, să înțelegi de ce a ales să facă așa și nu altfel și toate poveștile lui, trăirile și oamenii care l-au înconjurat”, a precizat Nicoleta Roșca.

Primăria Brașov a contribuit la realizarea expoziției.

Începând de astăzi, până pe 23 octombrie, brașovenii vor putea viziona și vizita expoziția în aer liber de sociologie vizuală denumită «Dincolo de gard». Este o expoziție cu fotografii, realizată de către studenții facultății de Sociologie din cadrul Universității Transilvania, o expoziție care încearcă să surprindă momente care să releve firescul naturii umane și realitatea socială a zilelor noastre”, a explicat viceprimarul municipiului, Flavia Boghiu.

Expoziția poate fi admirată pe aleea de lângă parc până în 23 octombrie.

Sorin Țîrcă