ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania va finanța și în acest an cele mai bune proiecte ale studenților

Publicat: luni, 3 Octombrie 2022 , ora 15.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Universitatea Transilvania va finanța și în acest an cele mai bune proiecte ale studenților.

Programul „Fii în centru”, unic în țară ca nivel al finanțării, acordă granturi de până la 100.000 de euro pentru maximum 10 echipe de studenți care au idei ce îmbunătățesc activitatea didactică, digitalizează procese sau au o contribuție în dezvoltarea unui Campus verde.

Aproximativ 30% din grantul maxim este bursa studenților din echipă.

Și în acest an vom aloca 1 milion de euro, pentru proiecte de până la 100.000 de euro, care să fie dezvoltate, implementate de către studenți și, sperăm noi, în folosul acestora, în primul rând și a întregii comunități din universitate. În data de 10 octombrie va fi lansat pachetul de informații și, la fel ca în anii trecuți, urmează etapele specifice selectării proiectelor. Va fi o perioadă de timp pentru propunerile de proiecte, ca studenții să facă aceste propuneri de proiecte, urmează evaluarea și sperăm să demarăm la începutul anului calendaristic următor implementarea acestora”, a precizat rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

De asemenea, Universitatea îi va recomepnsa, și în acest an, pe studenții de top, din primul an, care au ales Brașovul, respectiv șefii de promoție din liceu, cei cu 10 la Bac sau olimpicii care au reprezentat România în concursri internaționale.

Ei vor primi un laptop gratuit și, dacă au nevoie, cazare în cămin și masă la cantină gratuite.

Adina Chirvasă