ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 20.000 de studenți au început, astăzi, anul universitar, la Brașov

Publicat: luni, 3 Octombrie 2022 , ora 14.27
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Peste 20.000 de studenți au început, astăzi, anul universitar 2022-2023, la Brașov.

Dintre aceștia, peste 4600 sunt în primul an de studiu, la unul dintre cele 100 de programe de licență ale Universității Transilvania.

Ei încep viața de student cu mari speranțe.

“Sunt la Silvicultură. Sper să fie bine. Sunt foarte bucuroasă că am ales Brașovul. E una dintre cele mai bune facultăți de Silvicultură din țară. Eu sunt din Hunedoara și am ales Brașovul pentru că la mine este tradiție de familie”, ne-a spus o studentă.

Eu sunt din Sighișoara și am ales Brașovul pentru că iubesc orașul. Sper ca totul să fie surprinzător, să mă surprindă facultatea din toate punctele de vedere”, a precizat altă studentă.

Sunt boboc la Facultatea de Matematică și Informatică, profilul Informatică. Sper să învăț cât mai multe, să pot să îmi urmez cariera de programator. Sunt din Galați și am ales Brașovul pentru că este un centru universitar foarte bun”, a declarat un student.

Anul universitar brașovean vine cu mai multe noutăți.

Avem programe de studii noi, în special în limba engleză. Aș da exemple în Facultatea de Muzică, unde avem programul de Interpretare muzicală în limba engleză, cât și Media digitală în limba engleză sau programul de masterat, dezvoltat în parteneriat cu mediul privat, Management de proiect în regenerare urbană. Avem un domeniu nou de doctorat, Sociologie, dar și alte programe de studii care au fost autorizate și au demarat în acest an. Pe de altă parte, tot ca noutate, s-a finalizat modernizarea infrastructurii Universității din Centrul Vechi, respectiv fațadele celor 6 clădiri și anul acesta sperăm să finalizăm integral și complexul Colina Universității. Tot ca noutate aș menționa pentru acest an universitar darea în folosință a bio-bazei pentru neuroștiințe de la Sânpetru, unde avem o bază pluridisciplinară”, a precizat rectorul Universității Transilvania, prof. univ. dr. Ioan Vasile Abrudan.

Ca în fiecare an, după-amiază, de la ora 17.00, pe Colina Universității, „bobocii” sunt așteptați la un eveniment dedicat lor, cu muzică, jocuri, concursuri și premii.

Tot astăzi, dar de la 18.00, la Aula Universității se deschide și stagiunea de concerte a instituției, cu un recital susținut de vilonistul Valentin Șerban și pianistul Dragoș Dimitriu.

Adina Chirvasă