ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea să cumpere, cu bani nerambursabili, 23 de autobuze noi, nepoluante

Publicat: joi, 29 Septembrie 2022 , ora 12.35
Sursa foto: arhivă / ratbv
Sursa foto: arhivă / ratbv

Municipalitatea vrea să cumpere, cu bani nerambursabili, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, 23 de autobuze noi, nepoluante, de 10 metri.

Planul inițial era să cumpere mai puține autobuze, de 18 metri, dar sesiunea anterioară de depunere a proiectelor a fost închisă rapid, după numai 10 minute, iar Municipalitatea nu a reușit să depună proiectul.

Astăzi, aleșii locali au aprobat o hotărâre care actualizează datele.

Clarificările au fost primite de la autoritatea de management a PNRR. Cu aceste clarificări rezolvăm întregul proiect, urmează să intrăm în contractare. Doar se actualizează suma conform cererii de finanțare și se reglează, să zic, elementele administrative necesare pentru ca HCL-ul să corespundă cu bugetul. HCL-ul inițial aprobat pentru proiect viza achiziția de autobuze de 18 metri, pentru că asta ne doream să cumpărăm la momentul respectiv. Din păcate, în faza de depunere, pe principiul primul venit, primul servit, în primele aproximativ 10 minute a fost epuizat întreg stocul de autobuze de 18 metri, motiv pentru care a trebuit să optăm pentru autobuze de 10 metri și automat există o diferență la valoare”, a precizat Cătălin Frangulea, reprezentant al Agenției Metropolitane de Dezvoltare Durabilă pentru Transport Public Brașov.

Suma alocată Brașovului, potrivit lui Frangulea, este de aproxmativ 12 milioane de euro.

Adina Chirvasă