ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ONG-urile din Brașov „CRESC” ca partener de dialog cu municipalitatea

Publicat: vineri, 23 Septembrie 2022 , ora 15.32
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Facilitator de dezvoltare comunitară, manager de proiect și specialist în activitatea de lobby. Sunt 3 cursuri de formare pe care vrea să le deruleze Asociația Rază de Speranță, în cadrul proiectului „Centrul de Resurse Sociale Comunitare – CRESC”.

“Aceste trei direcții pe care dorim să organizăm cursuri de formare sunt importante din mai multe perspective. ONG-urile au nevoie să-și dezvolte resursele umane și, sub acest aspect, au sprijin în a învăța cum să colaboreze cu instituțiile publice, cum să influențeze politici publice. Un alt aspect important ar fi acela de a învăța să gestioneze și să implementeze proiecte”, a precizat Maricel Maroti, manager de proiect CRESC.

ONG-urile sunt invitate să intre în acest proiect.

“Ce îmi doresc eu pentru Brașov este să devenim o forță. În acest sens, în calitate de președinte al Asociației Rază de Speranță și de promotor al acestui proiect, invităm ONG-urile care au activitate preponderent în domeniul asistenței sociale, servicii sociale, educație și tineret să se alăture acestui demers de a crea o rețea non-formală CRESC, să creștem capacitatea acestor ONG-uri de a dialoga și a deveni un partener alături de Primăria Brașov”, a precizat președinte Asociației Rază de Speranță, Diana Nițu.

Proiectul ese realizat în parteneriat cu municipalitatea.

“Implicarea Primăriei în acest proiect este datorată faptului că ne dorim ca organizațiile din Brașov, în special cele care se ocupă de incluziune socială, educație, tineret să poată fi puternice, să poată dezvolta proiecte pentru municipiul Brașov și să poată deveni un actor relevant de dialog pentru autorități”, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

Proiectul este inanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Valoarea lui este de aproape 425.000 de lei, iar durata, de 13 luni.

Adina Chirvasă