ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caravana Centenarul Încoronării ajunge la Brașov și Sinaia

Publicat: joi, 22 Septembrie 2022 , ora 16.21

Caravana Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, inițiată de Asociația Artis din Iași, va ajunge pe 28 și 29 septembrie la Brașov și Sinaia, cu o serie de evenimente în prezența ambasadorilor proiectului.

Activitățile desfășurate vor avea loc în contextul vizitelor Familiei Regale de la Brașov și Sinaia din primăvara anului 1919, iar publicul va putea descoperi istoria într-un alt mod - prin filme, expoziții de fotografie și discuții.

La Brașov, caravana va ajunge la Cinematograful Astra și la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, unde elevii vor avea parte de o lecție de istorie despre Familia Regală chiar din partea istoricilor și specialiștilor proiectului.

La Sinaia, la Castelul Peleș, va avea loc, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie Brașov, vernisajul expoziției de fotografie „1922. Anul Încoronării” - curator Nicolae Pepene.

Timp de o lună, cei care vor trece pe la Castelul Peleș se vor putea bucura de această unică expoziție.

Particip cu mare plăcere la acest proiect, inclusiv pentru faptul că am impresia ca mergem pe urmele Istoriei noastre. Încoronarea Regelui și Reginei României Mari din 1922 a fost un moment istoric și simbolic deopotrivă și cred că e de datoria mea ca profesor să vorbesc cât mai multor oameni despre acel episod al trecutului nostru”, a spus istoricul Adrian Cioroianu.

Proiectul educativ este organizat de Asociația Artis și Primăria Municipiului Iași, sub auspiciile Familiei Regale a României și este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov. Radio România Brașov FM este partener media oficial al evenimentului.

Programul complet poate fi găsit aici: Centenarul Încoronării | Brașov

Intrarea este liberă, la toate evenimentele.

Radio România Brașov FM