ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au sosit vaccinurile antigripale și la Brașov!

Publicat: joi, 22 Septembrie 2022 , ora 15.21
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Sursa foto: romania-actualitati.ro

Ministerul Sănătății a început distribuirea dozelor de vaccin antigripal.

O parte din doze a fost deja livrată către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, care fac apoi distribuirea către medicii de familie.

La Brașov au ajuns peste 25.000 de doze de vaccin antigripal tetravalent.

Venim de data aceasta cu niște vești foarte bune, pentru că deja au sosit primele vaccinuri la Direcția de Sănătate Publică Brașov și medicii de familie vor intra cât de repede în posesia unui anumit număr. Nu știm exact cum se calculează, pentru că este o primă tranșă, dar este de menționat faptul că niciodată, de când lucrez eu, cel puțin, în medicina de familie, nu s-a întâmplat să primim vaccinul antigripal atât de repede, iar acest lucru este un lucru foarte bun, pentru că știm foarte bine că după imunizare mai e nevoie de puțin timp ca să se producă acei anticorpi datorită vaccinului inoculat”, a explicat președinta Patronatului Medicilor de Familie Brașov, Ana Șestacova, la Emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM.

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, vaccinarea antigripală începe înainte de 1 octombrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății, vor fi imunizate cu prioritate categoriile vulnerabile, printre care persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, copii instituționalizați, femeile însărcinate și personalul medical.

Camelia Vlad