ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea un centru de aport voluntar pentru deșeuri voluminoase în Stupini, prin PNRR

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 10.49
Sursa foto: radioresita.ro
Sursa foto: radioresita.ro

Municipalitatea vrea să amenajeze un centru de aport voluntar la Stupini, pe fostul islaz, cu bani prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Aleșii locali au aprobat proiectul pe care Primăria vrea să-l depună spre finanțare, atunci când va fi deschisă linia de finanțare.

Centrul va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. Mai exact, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări.

Acesta va deservi peste 45.000 de locuitori, din Bartolomeu Nord, Tractorul și Stupini.

Valoarea estimată a investiției este de peste 3,8 milioane lei.

Pe de altă parte, municipalitatea mai are în plan să facă, pe platforma CET, un centru de aport voluntar de mai mari dimensiuni, unde ar putea fi făcută și procesarea anumitor tipri de deșeuri.

Sursa foto: radioresita.ro

Adina Chirvasă