ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul Municipal Săcele va putea interna, de la 1 octombrie, și pacienți non-Covid

Publicat: vineri, 16 Septembrie 2022 , ora 9.03
Sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal Sacele
Sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal Sacele

Spitalul Municipal Săcele va deveni, de la 1 octombrie, unitate mixtă, care va putea spitaliza la nevoie atât pacienți diagnosticați cu Covid-19, cât și cu alte afecțiuni dar cu test negativ la noul virus.

În consecință, vor fi modificate circuitele astfel încât pacienții să nu se intersecteze pe coridoarele unității spitalicești, a declarat pentru Radio România Brașov FM directorul spitalului, dr. Rodica Pârvan:

„Deocamdată, spitalul este încă suport Covid și, în cursul acestei luni, conform ultimului ordin de ministru, vom intra ca unitate mixtă, deci schimbăm circuitele astfel încât să primit atât pacienți Covid, cât și non-Covid, copii și adulți. De asemenea, vom da drumul la compartimentul de cronici. Camera de gardă va fi deschisă. Suntem centru de evaluare pentru Covid la nivel de Brașov, deci vor fi modificări începând cu 1 octombrie”.

O mare realizare pentru conducerea Spitalului Municipal Săcele este dezvoltarea mai multor secții medicale, printre care cea de anatomie patologică, bine dotată, inclusiv pentru analize de imunohistochimie.

Astfel, spitalul săcelean a putut prelua o mare parte a serviciilor specifice din județ și din zonele limitrofe.

„Avem o finanțare de la minister. Vom dota specialitățile de urologie și ginecologie. De asemenea, avem un fibroscan și extindem activitatea pe zona de gastro-enterologie unde avem trei medici, dintre care unul primar și 2 specialiști. Și serviciul de anatomie patologică, cu dotare pe partea de serviciu. Se întâmplă lucruri minunate, cel puțin pe serviciul de anatomie noi am dezvoltat servicii inclusiv pe imunohistochimie. Am cam luat toate voucherele de pe distanța București - Târgu Mureș, cam toate contractele la nivel Brașov. Suntem multumiți pe zona asta și avem noutăți”, a adăugat dr. Rodica Pârvan.

De asemenea, secțiile de Ortopedie și Chirurgie generală funcționează la capacitate maximă, a adăugat directorul spitalului din Săcele.

Sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal Sacele

Camelia Vlad