ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe terenuri din domeniul public al județului trec în cel al localităților Zărnești, Râșnov și Codlea

Publicat: joi, 15 Septembrie 2022 , ora 14.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Mai multe terenuri din domeniul public al județului Brașov trec în cel al localităților Zărnești, Râșnov și Codlea, după aprobarea consilierilor județeni, întruniți astăzi în ședință de plen.

Suprafețele care vor fi astfel transferate însumează aproape 11.000 mp.

În raportul de specialitate al proiectelor de hotărâre în acest sens se menționează că demersul este necesar deoarece în aceste localități vor fi amenajate centre publice de colectare prin aport voluntar (unde se vor putea depune deșeuri voluminoase).

Finanțarea se va putea face prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Motivul pentru care am hotărât să returnăm terenurile a fost ca să ne asigurăm că totul este în regulă. Nu am reușit să clarificăm 100% dacă Consiliul Județean, în calitate de proprietar al terenului și fiind membru al ADI, poate să pună la dispoziția ADI aceste terenuri sau nu și nu am vrut să ne asumăm un risc. Apelul este de tip primul venit, primul servit. Nu am vrut să ne fie returnată documentația, pentru că nu cred că mai aveam ocazia să depunem încă o dată”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan.

În ghidul de finanțare aferent PNRR lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este specificat faptul că pot solicita sprijin financiar pentru amenajarea centrului de colectare prin aport voluntar doar unitățile administrativ teritoriale.

Data lansării apelului de proiecte este 22 septembrie.

În județul nostru, demersurile pentru obținerea fondurilor europene vor fi făcute de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov, care a început pregătirile pentru depunerea cererilor de finanțare încă din luna august.

Camelia Vlad