ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cei mai buni săritori cu schiurilor din lume ajung la Râșnov, la finalul săptămânii, pentru Cupa Mondială de Vară

Publicat: marți, 13 Septembrie 2022 , ora 12.37

Cei mai buni săritori cu schiurilor din lume vor ajunge la Râșnov, la acest final de săptămână, pentru Cupa Mondială de Vară.

FIS Ski Jumping Summer Grand Prix, eveniment ce va avea loc între 16-18 septembrie, aduce pe trambulina de pe Valea Cărbunării 68 de atleți din 16 țări, inclusiv pe austriacul Manuel Fetner - dublu medaliat olimpic la Beijing 2022 și Juliane Seyfarth din Germania, campioana mondială en-titre.

România va fi reprezentată în concurs de următorii săritori: Delia Folea, Alessia Mitu-Coșca, Diana Trâmbițas, Daniela Haralambie, Andrei Feldorean, Daniel Andrei Cacina și Mihnea Spulber.

De remarcat forma bună a Danei Haralambie, cea care în urmă cu o săptămână a stabilit recordul trambuline de la Kranj, cu o săritură de 113 metri.

“România va da din nou dovada capabilităților organizatorice. Nu întâmplător primim spre organizare etapă de Cupă Mondială sau grand prix-uri, etape de cupă continentală sau FIS Cup-uri, ceea ce face ca în acest moment să fim una dintre puținele țări din lume care organizează competiții de acest nivel, de nivel mondial", a spus secretarul general al Federației Române de schi Biatlon, Puiu Gașpar.

Pe parcursul celor trei zile de întreceri sunt programate etapele de feminin și masculin individual, pe echipe mixte și, în premieră, proba de super-team dedicată băieților.

Vineri, 16 septembrie, sunt programate sesiunile de antrenamente și calificări la băieți și fete, începând cu ora 10.00.

Sâmbătă, de la 11.30, este manșă 1 de concurs pentru fete, în timp ce băieții debutează de la ora 16.00. După, va avea loc concursul pe echipe mixte, cu prima manșă programată la 11.45, în timp ce concursul de super-team începe la ora 16.00.

Adrian Susanu