ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ateliere și expoziție de echipamente Salvamont în Piața Brassai

Publicat: vineri, 9 Septembrie 2022 , ora 17.05
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Brașovenii și turiștii au posibilitatea să afle mai multe secrete despre supraviețuirea pe munte, chiar de la salvamontiști.

De astăzi și până duminică, angajații Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, au pregătit, în Piața Brassai, mai multe ateliere și o expoziție cu  echipamentele din dotare.

“În Piața Brassai am adus un ATV, echipamentul pe care îl folosim la acțiunile de căutare sau recuperare a persoanelor accidentate, atât pe pârtie, cât și în zonele greu accesibile. Colegii mei au pregătit câteva ateliere pentru cei mici, în care le vor arăta cum se fac anumite noduri, anumite manevre de prim ajutor principale și să vadă, propriu-zis, cam ce înseamnă actele de salvare montană (...) schiuri, carabiniere, clăpari, targa pe care transportăm pacientul, tot echipamentul”, a spus directorul Serviciului Public județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu.

Salvamontiștii atrag din nou atenția că în ultima perioadă s-au înmulțit accidentările pe munte din cauză că turiștii nu respectă niște reguli minimale de bun simț.

“Turiștilor în primul rând le recomandă să se informeze despre traseu; să aleagă un traseu în funcție de pregătire lor fizică; să se echipeze corespunzător și să nu uite că pe munte au nevoie de ghete, care să le susțină glezna, nu șlapi sau adidași, deoarece întâlnim din ce în ce mai multe persoane cu tot felul șlapi și, din păcate, se întâmplă accidente din ce în ce mai des; să plece cu bateria externă la ei, deoarece am avut situații în care ne-au sunat, li se termina bateria și i-am identificat destul de greu; să aibă la antenă frontală, să aibă haine de schimb la ei, deoarece vremea la munte este imprevizibilă și acuma poate să fie soare, iar peste 2 ore poate să plouă, poate chiar mai repede. Totodată, dacă nu au informații despre traseu, pot suna la 0 Salvamont și vor primi toate informațiile necesare de la echipele abilitate”, a adăugat Sebastian Marinescu.

Acțiunea Salvamont din Piața Brassai este parte integrantă a Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic autohton dedicat culturii și civilizației montane.

Nucu Jalea