ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Europeană a Patrimoniului la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov

Publicat: miercuri, 7 Septembrie 2022 , ora 14.39

De Ziua Europeană a Patrimoniului, marcată la 10 septembrie, Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov, prin Mediateca sa, va prezenta publicului expoziția „Artiști plastici din patrimoniul bibliotecii”.

În cadrul acesteia, vor fi expuse lucrări din pinacoteca instituției, ale unor artiști brașoveni și din țară precum Zina Blănuță, Friedrich Bömches, Iacob Brujan, Alexandru Iacubovici, Irén Lukász, Gabriela Marica, Renate Müller sau Dinu Vasiu.

În fiecare an, luna septembrie este dedicată patrimoniului cultural european, iar cetățenii sunt invitați să viziteze monumente istorice și să ia parte la evenimente, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. Inițiativă comună a Consiliului Europei și Uniunii Europene, la care s-a raliat și România din 1992, această perioadă este un prilej de apropiere și descoperire a patrimoniului, stimulând sentimentul identitar, îmbogățind cunoașterea, contribuind la înțelegerea interurmană, accentuând incluziunea socială și culturală. Scopul acestor evenimente este de a sensibiliza cetățenii cu privire la cunoașterea, respectarea și protejarea patrimoniului. În 2022, sub egida Patrimoniu sustenabil, Consiliul Europei a ales drept temă «Împreună, în simbioză cu patrimoniul cultural»”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene Brașov.

Cei prezenți vor avea la dispoziție albumul pinacotecii, precum și alte materiale promoționale gratuite.

De asemenea, vizitatorii sunt invitați să acceseze aplicația Culorile orașului, unde un număr de tablouri au fost încărcate și completate cu gif-uri, serviciu suplimentar oferit de bibliotecă pentru iubitorii de artă, patrimoniu și tehnologie, făcând dovada creativității și inovației.

Expoziția va putea fi vizitată sâmbătă, 10 septembrie, între orele 9,00-12,00, la sediul central din Livada Poștei, Galeria de pe scară.

Radio România Brașov FM