ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 800 de apeluri, de la începutul anului, la ”Telefonului Copilului”, în județ

Publicat: marți, 6 Septembrie 2022 , ora 14.20
Sursa foto: arhivă / sts.ro
Sursa foto: arhivă / sts.ro

Aproape 800 de apeluri au fost înregistrate de la începutul anului și până în prezent la ”Telefonului Copilului” în județul Brașov.

Serviciul ”119 din grijă pentu copii” a fost lansat pentru semnalarea cazurilor de abuz, neglijare și orice altă formă de violență asupra copilului.

“De la începutul anului, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au fost înregistrate 798 de apeluri la 119. Cele mai frecvente probleme semnalate țin de situații de neglijare, abuz asupra copiilor, comportament deviant, neînțelegeri între foștii soți asupra programului de vizită a copiilor, dar și nevoia de consiliere a unor părinți în vederea gestionării relației cu copiii”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat.

Numărul unic național 119 a fost lansat la începutul acestui an, iar la fiecare apel primit un specialist evaluează cazul.

La nevoie, o echipă mobilă intervine în ajutorul copilului aflat într-o situație de risc sau în cazul în care viața acestuia este pusă în pericol.

Ruxandra Stoica