ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elicopterul SMURD, gata de intervenții la Brașov

Publicat: sâmbătă, 3 Septembrie 2022 , ora 8.49

Elicopterul SMURD pe care Departamentul pentru Situații de Urgență l-a alocat Brașovului și care va fi operat de la Ghimbav, este de acum pregătit pentru intervențiile în zonele montane.

Aparatul a fost deja adus la Ghimbav și a început instruirea personalului medical care îl va deservi, acesta fiind primul pas în ceea ce privește funcționalizarea detașamentului aeromedical Brașov, la care vor lucra medici din Brașov și Sibiu.

Elicopterul va fi operaționalizat inițial de la IAR Ghimbav, până când se va finaliza construcția hangarului și a bazinului de alimentare, investiții a căror implementare a fost asumată la nivelul Consiliului Județean și care au fost incluse în Masterplanul Aeroportului, a declarat într-o postare pe facebook, Adrian Veștea, Președintele CJ Brașov.

Există toate șansele ca până la sfârșitul anului 2022 detașamentul aeromedical Brașov să fie funcțional, ceea ce pentru intervențiile de urgență realizate atât în județele Brașov și Sibiu, cât și în zonele montane din întreaga țară va fi de o importanță crucială.

FOTO: Facebook / Adrian Veștea 

Radio România Brașov FM